Legeringen

Onze trouwringen zijn in verschillende goudlegeringen leverbaar.
Met de sterk gestegen goudkoers de afgelopen jaren zijn trouwringen aanzienlijk duurder geworden. AllianceRingen ™ heeft daarom vele mogelijkheden die passen bij ieder budget. Voor de kwaliteit of uitstraling van de ringen maakt het tegenwoordig niets meer uit. De moderne machines maken het mogelijk dat er haast geen kleurverschil meer is in geelgoud. Bij witgoud is er geen enkel verschil waarneembaar.

Fijngoud / puur goud (999)
Fijngoud of 24K goud bestaat uit 999 (99,9%) delen goud van de 1000 delen. Fijngoud is van nature erg zacht en nauwelijks geschikt om sieraden van te maken, aangezien het erg buigzaam is en zeer krasgevoelig.

22 karaat goud (916)
Bij 22 karaats goud (91,6% zuiver goud) gaat het vaak om Chinese of Aziatische sieraden. Door het hoge goudgehalte zijn ze relatief zacht en hebben een intense gele kleur. De aanduiding( … ) zijn terug te vinden in de ringen.

18 karaat goud (750)
Sieraden van 18 karaats goud (75% zuiver goud)) worden vaak gekocht in het buitenland, Zuideuropese en zuidamerikaanse landen hebben vaak een voorkeur voor 18 karaats gouden juwelen. Die zijn iets geliger en ‘warmer’ van kleur dan de wat lichtere sieraden van bv 14K.

14 karaat goud (585)
Goud met de aanduiding 14 karaat (58,5% zuiver goud) is het meest voorkomende gehalte in nederland. Deze legering is wat bleker dan bij de hogere goudgehaltes. Bij witgoud is er echter geen verschil waarneembaar.

9 karaat goud (375)
Sieraden met een aanduiding 9 karaat (37,5% fijn goud) mag officieel geen goud worden genoemd in Nederland. In Duitsland, Engeland en veel andere landen, echter wel en is het een veel voorkomende legering voor sieraden. het “geelgoud” is vaak wat wat warmer van kleur aangezien er meer koper wordt gebruikt in deze legering.

De “witgoud” legering is echter bij AllianceRingen ™ qua kleur identiek aan 14K ringen. Dit komt o.a door het edelmetaal palladium(> 10%) wat wij in de legering verwerken.